Monday, March 28, 2011

Malang tidak berbau: seorang pelumba basikal

last week as usual kitorng hangout bersama. and menjadi kebiasaan Mex Highway menjadi jalan utama laluan kami nak berjumpa n chill together. Smpi je my dear syg ckp ade rider kena langgar. Ya Allah. betul kata orang malang tidak berbau. Terus i remind my dear syg tiap kali u riding u better be careful. pakai lah apa2 pon alat keselamatan and pakai baju kaler cerah. Atlis ada protection. And most important doa. supaya selamat perjalanan pergi balik tiap kali riadah. Kerana kepada Allah tempat kita berlindung. Ye lah riding his most faveret activity recently (and his fmly btw). Mulut aku kumat kamit ckp harap2 rider tu selamat. Sbb my dear i ckp basikal die patah riuk. i ckp xkisahla mahal mana pon yang penting harap2 rider tu selamat. Unfortunately, what happen is contradict with my prediction. Though that rider is not a muslim but i m so sad and pity to him. Just now my dear bg link kisah pasal this rider. {here}. daripadaNya kau datang dan kepadaNya juga kau kembali. Terkejut amat sgt.

Bagi  pelumba-pelumba n rider2 yang biasa mesti tahu Highway Mex is one of the favorite route. jlnnya yang berbukit dan adakala landai mungkin dpt menguji kekuatan rider tersebut.

Anyway, berhati2 lah tak kira apa pun activity yang u all buat. either riding, driving or anything. Ingatlah org2 yang tersyg.



berita lanjut sila klik disini

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers