Sunday, March 06, 2011

MACARONS@ harrods!

Hi Assalamualaikum semua...!!!!!

kembali ke n3 ke-2 untuk hari ni... hoho...gilo tamak hengko! ko ado?? haha...

setelah letih dengan segala macam hal akhirnya terbayar dengan jayanya menelan 5 ketol macaron.. kejayaan menelan ketulan-ketulan macarons dijayakan bersama2 encek kekasih yg selalu je terpacak kat hati.. wah! ayat nak jiwe2! hikhik...{gelak manje}


sekian lama woo menanam hajat nak telan macaron comel nih.. smpi je klcc i teros ckp kat syg i..

i:  "yang... nti kite singgah kat harrods jap eh? "
encek kekasih : "u nak cari apa kat situ yang?"
i : "ala...i dah teringin sgt nak makan macaron tu...lama sgt dah carik..."
encek kekasih : "apa benda macarons tu...pelik2 je u ni.."
i : "xtau nak ckp cane.. nti kite gi n beli n rase...ok???"
encek kekasih : "iya...boleh..nnti kite gi"

hihi...hati terus menyanyi girang!!!

i : "kak, ada macaron x?"
salesgirl : "ada..ada... come i show u..."
i : "wow! mak aih...it was so colorful n look so yummmeihhh! ada yang besar n kecik la yang... which one u preferred most?"
encek kekasih : "syg pilih je lah...kite cuba semua nak??"
i : "kak, which one yg sedap???"
salesgirl: "choc and strawberry. tp yg lain pon sedap jugak"
i : (dlm hati) "haih! saje je akak ni nak bagi aku confuse n pening2 lalat nak pilih!"
i : "ok lah yang kite pilih n try sume flavor k."
encek kekasih : "ok. kak kitrg nak try sume flavor!"


macarons @harrods = 5 ketul kecik = RM15 {expensive rupenye...} :D
1 ketul besar = RM 15 kot! xsure price.. sebb cuma bli yg kecik tu je 5 ketul..






ni kitorng mkn milano pizza kat futkot klcc.. first time try spagetti die. sedap weh! kuah putih n yg normal tuh.. pada aku yg kuah putih tu lagi sedap. for those yg suke masam2 boleh pilih yg kuah lagi satu. hihi...

flavor macarons pilihan : coffee, lemanade, orange, blueberry, strawberry,choc.

yang sedap bg kitorang (mengikut turutan: paling---> kurang) choc, stawberry, coffee, blueberry, orange, lemon.


kesimpulan: rase nk dtg n beli lagi macarons ni kat harrods. rase die mcm nugget skit dan manis n kat hujung ade rase n gigitan kekacang skit. sedap! n it was so lovely delicious! sedap weh! korang kena try gaks. hoho..ni kire makanan yg ade musim jugak. coz i tny kat salesgirl tu apsal sebelom ni cm xbaper nak glamer je macarons nih.. tup2 la ni org ber-iya2 duk canang.. salesgirl tu ckp ni kira cm makanan bermusim. dulu cupcakes glamer skg macarons ni pulak.. aku: ohhhh~ {panjang ohhh hengko! haha}


kau tgk bape byk pekataan sedap aku tulis???!!! maksudnya bende comel ni mmg sedap! hehe:D


encek kekasih : "yang next time kite beli lebih skit lah! sedaplah syg.. i suke! kite beli RM30 lah. seploh ketol teros!"
i : "haha! sedapkan...?? ok nnti kite g beli lagi..."





ok! bye!
p/s: u guys patot cuba n rase macarons. salah satu cara nak mencurah kasih syg. sharing is loving (ONLY with my LOVE one!) 

p/ss: next target nak telan red velvet pulak! ngeee ;D 


pecah kaca, pecah cermin,
sudah baca, silalah comment...:)

7 comments:

nana banaras said...

macam best and sedap je benda tuh .
haha (:

saya tak pernah makan lagi .

saya akan cuba dptkan nya juga ! hoyeah ! (:

Nisa-K. said...

nana banaras:
bukan MACAM sedap...tapi MEMANG sedap! hehe... u patot try..:)

selamat mencuba!

az said...

Best nya Millano Pizza, @ Singapore tk halal lah!!! huhuhu (kak Delima)

az said...

Arrrr tidak!!!!
Sedap nya Millano Pizza, @ Singapore tk halal lah..............HUHUHU
(Kak Delima)

Nisa-K. said...

kak delima: tu la sblm ni time kitrg date kan nampak anak branak ni makan kat meja sblh ktorg. ktorg pandang jek..nampk cm sedap. encek kekasih teros ckp "next time kite try la yang"... tu yg cuba tu. hihi...x menyesal. cadaappp!!!

mekar said...

Salam pelangi,

saya pun baru aje tahu pasal macaron ni. Sedap kan. Baru minggu lps pi belajar kat angelcupidkitcen. Tak penah beli luar lagi. 5biji=rm15 ? mahal juga ya. tp kalu sedap & bbaloi tak kisah la

Nisa-K. said...

hi mekar,

yes! mmg sedap. manis gitu. tp tak boleh makan byk at one time. harrods punya tak menghampakab la. sedappp! my bf siap nak beli double lagi pasni. hihi...sedappp! sesekali try xde salahnye...hihi:D

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers